Wie mij opzoekt in het register van de kvk, zal de term tekstbureau tegenkomen. Mijn wortels liggen echter in de journalistiek en zijn de afgelopen twee jaar ook flink ver- en gegroeid.

In 2010 studeerde ik na 3,5 jaar af als HBO Bachelor Journalistiek in Zwolle. Met onder andere een minor Tijdschriften op zak was ik vastbesloten de journalistieke wereld te veroveren.

Van 2010 tot 2013 werkte ik voor de Leeuwarder Courant. Hier maakte ik onder andere reportages, achtergrondverhalen, opiniestukken, portretten en nieuwsberichten.

Het schrijven voor de krant heeft me veel geleerd. Na drie jaar met volle overgave bij de Leeuwarder Courant gewerkt te hebben, was het tijd om mijn blik te verbreden, zowel qua opdrachtgevers als werkzaamheden.

Daarom ben ik in mei 2013 voor mezelf begonnen. Naast mijn freelancewerk voor de Leeuwarder Courant, ben ik inmiddels ook aan de slag als radio- en tvredacteur voor Omrop Fryslân, heb ik eindredactiewerk verricht bij het tijdschrift Noorderland en schrijf ik voor diverse tijdschriften zoals De Moanne en Heit&Mem.

Dankzij diverse cursussen Fries, zowel spreken als schrijven, kan ik mij ook poerbêst uitdrukken in de tweede rijkstaal van Nederland. Wie had dat ooit gedacht, een geboren Groninger as oprjochte Fries!

Telefoon: 06 52 33 40 06
Mail: info@moniqueflinker.nl
KvK nr.: 57793271

Back to top